Piknikowe menu
Wiosna to dobry czas, aby wybrać się na piknik. Korzystając z ładnej pogody i z tego, że dni są coraz dłuższe, możesz przyjemnie i aktywnie spędzić czas na świeżym powietrzu. Piknikując w miłych okolicznościach przyrody wraz przyjaciółmi i znajomymi warto zadbać także o swoje podniebienia. Dania nieskomplikowane i smaczne zarazem będą tu strzałem w dziesiątkę.
Na wszelkie wyjazdy za miasto i wycieczki dobrze jest zabrać kanapki. Są one uniwersalną, prostą przekąską w każdej podróży. Kanapki możesz komponować według własnego uznania. Z powodzeniem sprawdzi się zwykła, chrupiąca bagietka przełożona sałatą i łososiem.
Podaj do niej lekką sałatkę z sezonowych, świeżych warzyw. Dla zdrowia przypraw ją obficie kiełkami, posyp szczypiorkiem, nasionami słonecznika albo dyni. Możesz też dodać kilka orzechów. Do picia idealnie nada się tradycyjna woda mineralna, która ugasi pragnienie w ciepłe dni.
Możesz również zabrać ze sobą soki owocowe lub warzywne. Chodzi przede wszystkim o to, aby piknikowe potrawy były dla ciebie zdrową przekąską, nie obciążały żołądka i dostarczały ci energii do aktywnego wypoczynku na łonie przyrody.
migdały naturalne