Wiosna na talerzu

Wiosna na talerzu

Wiosna to dobry czas, aby twój organizm zregenerował się po zimie. Potrzebuje on ruchu na świeżym powietrzu oraz lekkostrawnej diety opartej głównie o warzywa i owoce. Aby pomóc swojemu organizmowi w odnowie i przywróceniu sił witalnych, zadbaj przede wszystkim o zdrowe odżywianie. Właśnie wiosną możesz do woli korzystać ze świeżych warzyw i owoców.

Włącz je w swoją dietę. Postaw głównie na sałatki, surówki, kiełki, ciemne pieczywo. Wspomagaj się równieżdobroczynnym działaniem probiotyków – pij maślankę i jedz jogurty z naturalnymi szczepami bakterii. Wzmocni to twoją odporność.

Nie odmawiaj sobie owoców w różnej postaci. Spożywaj je na najlepiej na surowo, w formie sałatek, ale też soków czy koktajli. Nie zapominaj o betakarotenie, zawartym m.in.

w marchewce, morelach, pomarańczach czy innych pomarańczowych owocach. Dzięki niemu twoja skóra, przy częstym przebywaniu na słońcu, nabierze złocistego koloru. W swoją dietę koniecznie włącz także pestki nasion takie jak słonecznik i dynia oraz orzechy i migdały. Dzięki tak skomponowanemu menu twój organizm będzie miał szanse na prawdziwa odnowę.

Pizzeria Andrespol
fartuch na 18 urodziny
funkcje.aktualne-mapy.com.pl